Kambing Korma, Maleisische lamscurry

Voor dit gerecht moet je even de tijd hebben. Het lamsvlees moet namelijk tenminste een uur stoven, maar het liefst zo lang mogelijk. Het is wel echt de moeite waard want het verre Oosten komt naar je keuken.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram lamsvlees, vraag aan de slager het vlees dat geschikt is om te stoven
  • 2 a 3 uien, gesnipperd
  • 2 a 3 teentjes knoflook
  • 1 blikje (of 400ml) kokosmelk
  • 2 tl gemalen ketoembar (korianderzaad)
  • 1 tl gemalen djintan (komijnzaad)
  • 3 cm verse gember, fijn gehakt
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kardemompeultjes
  • 2 eetlepels citroensap (vers!)
  • versgemalen peper, zout
  • 2 handjes gedroogde shii-takes, half uur geweld in warm water

Pureer de helft van de ui, de knoflook, 4 eetlepels kokosmelk met een staafmixer of keukenmachine. Snijd het lamsvlees in blokjes (of vraag aan de slager of hij het voor je doet) en marineer dit in het pureersel, 30 minuten.

Fruit dan de rest van de ui, zachtjes, 3 minuten. Schep de rest van de specerijen er door en voeg het vlees toe. Roer dit even door en schenk er de kokosmelk en het citroensap bij. Laat dit samen een uur op heel zacht pitje stoven, roer af en toe even door. Voeg halverwege de gewelde shii-takes toe (knijp die een beetje uit zodat ze niet teveel water meenemen de curry in, bovendien zullen ze zich daarna weer volzuigen met curry en dat is heel lekker).  

Breng tegen het einde de curry op smaak met zout en peper en eventueel nog een beetje citroensap en laat daarna nog heel even sudderen. Lekker met rijst, of, als je op whole30 dieet bent, met bloemkoolrijst.


~~//~~

Reacties

Populaire posts